fredag den 17. november 2023

Glutenfri Småkager - En Fest af Smag og Sundhed i Hver Bid

At nyde lækre småkager behøver ikke at være begrænset af kostrestriktioner. Glutenfri småkager åbner døren til en verden af kulinariske oplevelser for dem, der undgår gluten. Lad os udforske den kreative og velsmagende verden af glutenfri småkager, hvor hvert bid er en fest af smag og velvære.


1. Havregryn og Rosin Småkager:


En kombination af sprøde havregryn og saftige rosiner skaber en glutenfri godbid, der er perfekt til enhver lejlighed.


Ingredienser:


1 ½ kop glutenfri havregryn

1 kop glutenfrit mel

½ tsk bagepulver

½ tsk natron

½ tsk kanel

½ kop blødt smør

½ kop brun sukker

½ kop sukker

1 stort æg

1 tsk vaniljeekstrakt

1 kop rosiner

Fremgangsmåde:


Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.

I en skål kombineres havregryn, glutenfrit mel, bagepulver, natron og kanel.

I en anden skål piskes smør, brun sukker og sukker indtil det er let og luftigt.

Tilsæt ægget og vaniljeekstrakt og pisk indtil det er godt kombineret.

Gradvist tilsættes de tørre ingredienser til de våde, indtil de er godt blandet.

Fold rosinerne forsigtigt ind i dejen.

Læg små dele af dejen på en bageplade og bag i ca. 10-12 minutter, indtil kanterne er gyldne.

2. Mandel- og Chokoladesmåkager:


En kombination af mandelmel og chokoladestykker skaber en luksuriøs glutenfri småkage, der vil tilfredsstille enhver chokoladeelskers cravings.


Ingredienser:


2 ½ kop mandelmel

½ tsk bagepulver

¼ tsk salt

½ kop smør, blødt

½ kop brun sukker

1 stort æg

1 tsk vaniljeekstrakt

½ kop glutenfri chokoladestykker

Fremgangsmåde:


Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

I en skål kombineres mandelmel, bagepulver og salt.

I en anden skål piskes smør, brun sukker, æg og vaniljeekstrakt sammen.

Gradvist tilsættes de tørre ingredienser til de våde, indtil dejen er dannet.

Fold chokoladestykkerne ind i dejen.

Læg små dele af dejen på en bageplade og bag i ca. 12-15 minutter, indtil småkagerne er gyldne.

3. Kokosnødde- og Lime Småkager:


En forfriskende kombination af kokosnødde og lime skaber en let og luftig glutenfri småkage perfekt til sommerdage.


Ingredienser:


2 kop revet kokosnødde

½ kop glutenfrit mel

½ tsk bagepulver

¼ tsk salt

½ kop smør, blødt

½ kop sukker

1 stort æg

Saft og revet skal af 2 limefrugter

Fremgangsmåde:


Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

I en skål kombineres revet kokosnødde, glutenfrit mel, bagepulver og salt.

I en anden skål piskes smør, sukker, æg, limejuice og revet lime skal sammen.

Gradvist tilsættes de tørre ingredienser til de våde, indtil dejen er dannet.

Læg små dele af dejen på en bageplade og bag i ca. 10-12 minutter, indtil småkagerne er let gyldne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar